Sivut

lauantai 27. joulukuuta 2014

Hiljakseen heräilevä talvinen aamuaurinko lämmittää...

Hiljakseen heräilevä talvinen aamuaurinko lämmittää. Jollei nyt näppiksellä liikahtelevia kohmeisia sormia, niin väsynyttä mieltä?

Talvipäivänseisaus (22.12.2014) merkitsee kuitenkin minulle väistämätöntä liukumista kohden aikaa, jolloin pitäisi jaksaa. Jaksamisella tarkoitan vastuunottoa omasta elämästä, tietoisia päätöksiä. Lenkille ja ryhmäliikuntatunneille jaksan kevyesti, ympäri vuoden. Ehkä liiankin kevyesti. Ehkä pitäisi sisällöttömän suorittamisen (liikunnan lisäksi mm. työ, sillä erotuksella, että liikunnasta nautin huomattavasti enemmän) sijaan miettiä, mitä halusinkaan elämältä? Päädyn kuitenkin, vuodesta toiseen, lakaisemaan ahdistavat ja ratkaisemattomat asiat siististi (jumppa)maton alle. En ole koskaan "tarpeeksi levännyt" ja suon itselleni vuoden toisensa jälkeen "lepoon". Jotta sitten "joskus" olisin "levännyt" ja kykenevä "ajattelemaan kirkkaasti". En kuitenkaan osaa levätä sanan varsinaisessa merkityksessä. (Tarvisisin siinä apua?) Siten, että jonain päivänä havahtuisin siihen, että kohtaan vaikeat asiat rohkeasti, teen ratkaisuja. En vaikka tehtyjen ratkaisujen oikeellisuudellakaan ei olisi enää niin suurta merkitystä - kunhan edes yrittäisin saada elämääni liikekannalle! Ja ahdistukseen (joka näitäkin pohdintoja väistämättä seuraa) paras lääke on - liikunta (työ on se väistämätön pakko). Ehkä torjunkin kevät-/kesäkammoani lohduttautumalla ajatuksella tyynten kesäiltojen lenkeistä tuoksuvien niittyjen keskellä, kuuman päivän jälkeisessä, yötä kohden kesyyntyvässä lämmössä... <3

Hesarin marraskuisessa artikkelissa pimeyden kerrotaan lisäävän masennusoirelua, mutta vähentävän itsemurhia:  "Sisäisten tuntemusten ja ulkoisen kirkkauden välinen ero on suurimmillaan keväällä ja kesällä." Allekirjoitan täysin!

http://www.hs.fi/kotimaa/a1416629073714


Talven ei-niin-hyviä puolia on kylmyys. Jollei sitä ole onnistuneesti pystynyt pukeutumisella tai vaikkapa herkullisilla teillä torjumaan. Itse olen hurahtanut erityisesti Liptonin Temptation Collection -makuteihin, joista mustan teen variantit nautin mieluusti tilkalla soijamaitoa (40 kcal / 1 dl).


English Tea Shop, Premium Collection of Hand Picked Teas
Mieluisa joululahja, keskellä suosikki - suklaatee :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti