Sivut

torstai 9. heinäkuuta 2015

Uskaltauduin

En ollut tähän aamuun mennessä uskaltanut käydä vaa'alla 2 kuukauteen. Viime aikoina tämä on alkanut yllättäen ahdistamaan. Ja olen mahdollisesti hoitanut tätä ahdistusta klassisesti ruualla ajatuksena, että aloitan kalorikurin "huomenna".  Näillä aineksilla noidankehä onkin ollut varsin valmis. Päätinkin siis, tavalla tai toisella, ratkaista pulman ja mitä pikimiten.

Aamulla vaa'alle astumista harkitessani ajattelin hetken jopa, että astuisin vaa'alle simät kiinni ja sokkona ottaisin kännykällä kuvan vaa'an lukemista. Ja katsoisin kuvan joskus. Uskaltaessani. Jonain päivänä, jolloin olosta päätellen en olisi yhtä raskas. Mutta ei, päätin, että asia oli hoidetava heti. Katsottava lukemia, omin silmin:

52,2 kg

Kahdessa kuukaudessa kolme kiloa. Jos sitäkään - pari päivää edes hieman kevyemmin, niin lukemat putoavat varmasti kilolla, ihan suolen toiminnan myötä...

Yllättäen en ollut niin ahdistunut lukemista, mitä olisi voinut etukäteen olettaa. Onhan keväällä lukemat käväiseet jopa 52,5 kilossa, turvotuksen seuraksena. Ja: olisin veikannut, että lukemat olisivat olleet vielä toiset 3 kiloa korkeammat. Olen huojentunut. Nyt tiedän. Voin lopettaa ainakin epätietoisuuden aiheuttaman ahdistuksen ruokkimisen eikä paino pääse enää ainakaan nousemaan. Ehkä olen myös oppinut jotain. Pohjattomasta Nälästä. Jospa pystyn maltillisen hallitusti keventymään parin kuukauden takaiseen 49 kiloon. Pääsemään näistä käsivarsiani, reisiäni painavista, ilmeisen kriittisistä, kiloista. Ja sen jälkeen nöyrästi tyytymään.



Pöperöproffa kirjoittaa nälkävelaksi kutsumastaan ilmiöstä viisaasti, kannattaa lukea:

" ...kysymyksessä on ilmiö, jossa nälän kerryttäminen ilman sen tyydyttämistä johtaa "velkaan", jonka elimistö myöhemmin tulee perimään takaisin. Eli jokainen meistä voi syödä aikansa liian vähän jos haluaa (ja esimerkiksi laihduttaja usein haluaa), mutta se on melko turhaa koska elimistö laskee tilanteen ja ottaa omansa kyllä jossain vaiheessa myöhemmin takaisin. Ja jos nälkää yrittää vastustaa niin sitten vasta liemessä ollaankin." Lähde: http://patrikborg.blogspot.fi/2012/12/nalkavelka.html

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti