Sivut

tiistai 6. tammikuuta 2015

Eräs pieni virheellinen päättelyketjun pätkä (siitä on tämä blogi tehty)

Yllättävät yksittäiset vapaapäivät ovat parhaita. Tuntuvat pisimmiltä. Ei tämänpäiväinen loppiaisvapaa puskista tietysti tullut, mutta tavanomaisesta poikkeava vapaapäivä on omiaan pidentämään ajan tuntua. Tällä logiikalla pitkä lomat olisivat siis hukkaan heitettyä aikaa?

Valvoin puolille öin. Yritin keskittyä johonkin järkevään. Edes järkeviin dokkareihin YouTubesta... mutta summasummaariumina ilta meni silti jotenkin... hukkaan? En tainnut onnistua katsomaan yhtäkään dokumenttia loppuun. Availin vain eri dokumentteja selaimessa uusiin ikkunoihin osaamatta päättää. Heräsin kuitenkin aamukahdeksalta, jotta ehtisin nauttia kunnon painettulehtipuuro(->banaanilettu)vapaapäivä  -aamiaisen ennen spinningiä ja jumppaa. Testasin siis Tiun banaanilettuohjetta. Ja jo vuosia sitten joululahjaksi saamaani tehosekoitinta. Jotenkin sauvasekoitin on riittänyt kaikkeen mahdolliseen ja mahdottomaan? Hmmm... mihinköhän tarvitaan YLEISKONETTA?. Psylliumkuitua minulla ei ollut ja banaania laitoin hieman vähemmän (85g). Mausteet jätin myös lisäämättä (kaneliöveri). Tuloksena olisi iso, koko paistinpannun kokoinen, vaikeasti käännettävä lätty. Tavallaan hauskaa vaihtelua, mutta ehkä mieluummin olisin käyttänyt nuo 222 kaloria täyttävämpään normipuurooni... tai persimoni-banaani-riisikakku -herkkuun.

Paino on pysytellyt niin takkutiukasti paikoillaan jo viikkoja, kuukausia (!?), että toisaalta en USKALLA syödä juuri yli 1500 kaloria - mutta toisaalta voin HYVÄLLÄ omallatunnolla kituutella reilussa 1000 kalorissa painon pysytellessä tiukasi 47,7 tietämillä. KYLLÄ, joulu näyttäisi tuoneen mukanaan sellaiset itsepintaiset 1,5 kiloa. Tällä hetkellä päänupissa kaikki syömisen saralla hyvin (ahdistusvapaata), kunhan pysyy alle 48 kilossa. Mutta yli 44 kilossa. Olen itseni kanssa konsensuksessa, että sen alle ei mennä. Ja kaikki mitä sillä reilulla 1000 kalorilla syön on hyvinvointia tukevaa. Ehkä turhimmat kalorit tulevat pussipuurosta :D Eli aika ortoreksisilla linjauksilla mennään. Liikunta jäi loppuvuotta kohti mentäessä tavanomaista vähemmälle ensiapuun vieneiden rytmihäiriöiden (?) vuoksi. Nyt taas kepillä jäätä. Jotenkin sitä ajattelee, että 44 kilossa kaikki olisi "ohi", tavoite (= bmi 17,4) saavutettu. Vaikka itsekin tiedän, että naivia ajattelua tuo tuollainen, niin muunlaisiinkaan valintoihin en juuri nyt pysty? Kun missään muussakaan ei tunnu olevan mieltä, ei tämäkään pieni virheellinen päättelyketjun pätkä (= bmi 17,4 tuo onnen) paljoa paina...? Yhtä hataran logiikan varassa kaikki. Koko elämä huutaa päätöksiä, ratkaisuja. Enkä minä niitä tee. Asiat "loksahtelevat", ja ovat kaiketi ihan hyvin. 


Persimoni-banaani-riisikakku -herkku
Persimoni 150 g (101 kcal)
Banaania 50 g (45 kcal)
Riisikakku 3 kpl (78 kcal)
= 224 kcal

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti